Actual tasked Amarelle with taking on the principles of their new branding to create a fitting space for their agile and dynamic team.

The company asked Amarelle to tender for the fit-out works on their new offices in Bath. Following a successful pitch, our in-house team of interior architects were enlisted to take a full brief from the key stakeholders at Actual Experience and develop a creative and inspiring new office environment.

The 6,500 square foot office space in Quay House, central Bath, was divided into two distinct spaces. One side was designed with collaboration and agile working in mind, creating a place to bring clients and instill a café culture with a homely, comforting feel. The other side was designed to be a more practical team working area.

Actual’s new branding is all about teamwork, merging and overlapping data. Our aim was to find ways of adding depth and achieving a sense of humour to create a fun place to work. Details such as a small meeting room hidden behind a bookshelf door helped to achieve this.

A variety of different working areas were installed to promote the idea that work need not be just desk based. During the brief-taking process a clear requirement for an ‘all hands’ meeting space was identified. Our designers developed a tiered seating area incorporating hidden storage space for board games and a presentation screen for team briefings. A games area was included to provide valuable downtime, booth seating for playing board games doubles as an ad hoc meeting area and a wall painted with blackboard paint allows a wipe-able score board for the team pool table.

SECTOR

Tech

SIZE

6500 sq/ft

SERVICES

Design & fit-out

 
Actual-experience.jpg

The project was delivered, site and project managed by Amarelle’s in house delivery team in only seven weeks, with us facilitating an early occupation for the key working area after only five weeks. This allowed Actual to maintain continuity of their business when they were required to vacate their former premises. Delivered on time and on budget we liaised successfully with other building users, the landlord and client nominated contractors to bring the project to a successful conclusion, delivering great results, which the client is delighted with.