Ramboll is a leading engineering, design and consultancy company founded in Denmark in 1945. Amarelle were asked to design and build their new Chippenham office with a particular focus on Ramboll’s environmental and sustainability credentials.

The company were moving from a large Georgian building just outside Bath which operated as a serviced office complex. Whilst both the house and grounds were suitably grand the difficulties of creating a collaborative working environment into a property more suited to formal domestic living was evident.

Sector
Environmental Sector
Size
3000 sqft
Services
Design & Fit out

The intention was to keep the entire scheme as sustainable as possible using natural materials, a neutral palette consisting of muted brand colours and finishes in wood, metal and clay were complimented with a planting scheme to bring the outside in.

Amarelle were tasked with creating a bright, light and modern open plan office space, which provided working areas for team collaboration and supported solo working by providing independent working areas. In order to make the space work as hard as possible for the Chippenham team we proposed a scheme which offered multi-purpose spaces. The large boardroom offered private meeting space, but when not required, an acoustic folding wall to one end opened up to the tea-point and break-out area, to provide a large presentation space where the entire company could gather for team meetings or company events.

 

The break-out space itself features a bespoke kitchen, designed and created in-house by the Amarelle design team, and installed by our specialist joinery contractors. This area also serves as a ‘third space’ for team meetings, and away from the desk working.

 

The intention was to keep the entire scheme as sustainable as possible using natural materials, a neutral palette consisting of muted brand colours and finishes in wood, metal and clay were complimented with a planting scheme to bring the outside in.

 "Thank you so much for your efforts and hard work in completing Bewley House to deadline, the final days on site were very calm and organised….”

Want to talk to us about a new project?